Casa Mao / Di Frenna Arquitectos

Casa Mao set the standard to achieve a perfect balance of contrasts. As you walk through the house, you experience a discreet and subjective dialogue in the middle of elements that oppose and at the same time generate an impeccable compound between them. The characteristics of an open corner lot led the emplacement of the house to be partially closed to the outside granting the users with privacy and protecting the construction from its orientation to the sun. This initiative allowed the project to open itself to the interior and the heart of the house, where the main views are directed to the rich jungle vegetation that surrounds the context. Parotas, palms, and the chosen materiality incite the sensation of freshness within a warm sub-humid climate such as the one in the city, Colima.