Happy Panda / Hou de Sousa

Happy Panda is a new restaurant located within the Paseo San Francisco shopping center in Cumbaya (a district of Quito, Ecuador). The existing site was a long and narrow shoe box shaped volume. Our analysis of the client’s needs revealed that in order to best serve different customer types, a private dining space was required in addition to a larger and more public dining area. We split the dining space in two by placing the service areas in between. The private space was placed in the back, while the public dining area faces the entrance. This had the added benefit of improving the overall proportions and feel of the space, which otherwise would have been overly stretched and corridor-like. We also raised the kitchen onto a mezzanine level in order to free up more space for seating and a bar.