Residential house Rungg

The residential building – Demolition and Reconstruction – embeds carefully on the very exposed Cornish hills. It is closed to the main access road, the façade openings are aligned to the essential location references – the two historically existing courtyards and the Rittner Horn. The slope side opens surprisingly, connects the exterior and interior and creates magnificent views of the Mendel / Penegal and the Texel Group. The rough outer skin of the edged concrete building was, like the traditional Überetscher Ansitze, realized with local breakage. It suggests a contemporary elegance without standing in contrast to the exposed location. The interior areas were light – expression of lightness and freshness, analogous to a broken fruit, outside rough and inside fine.