A vaulted house and the view of the Pacific – Captain’s House by Vector Architects

In a deep-rooted historical context, where change is necessary, it is difficult to balance the dishes of the balance of continuity and tradition, continually oscillating between difference and identity. This was the challenge accepted by Vector Architects who renovated the Captain’s House, a house overlooking the rocky coast of a fishing village in the Chinese province of Fujian. The architects’ first goal was to guarantee the safety of the structure, which, in its twenty years of life, has suffered the effects of humidity and erosion of the marine climate. To counteract the actions of time and the environment, the thickness of the wall was increased by 12 cm compared to the original brickwork, thus offering a new internal configuration and the possibility of adding a third level consisting of a vaulted concrete roof.