Sanwell Office Building / Braham Architects

Located in the inner-Eastern Perth suburb of Welshpool, Sanwell’s new headquarters presents a contemporary language whilst respecting the surrounding industrial precinct aesthetic, proposing a complex, sustainable solution to a constantly evolving and challenging client brief. The form seeks to explore the proposition of how a commercial office can sit harmoniously within a staunchly industrial context, while still providing visual connectivity to the surrounds and amenity to natural light. Aesthetically it functions as both an homage to and an updated form of the adjacent factory typology, utilizing the existing language and vernacular of the industrial, while re-imagining it as a visually permeable beacon of sustainability, amenity and future flexibility.