Frame House / NOMO STUDIO

The plot is located on the northeast coast of Minorca, Spain, inside the urbanization of Coves Noves with a magnificent view over the sea. The steep inclination of the plot together with the site regulations made the positioning of the house very limited. In order to avoid the house in front blocking the views, the house was pushed back to the highest point of the plot and the main entrance was located on the first floor. To further guarantee this clear view, the traditional program was flipped so that the dayarea is located on the first floor and the bedrooms on the groundfloor. Only the master bedroom can be found on the top floor, responding to the clients request to have a summer house easy to open and close for short weekend stays where maybe only the couple lives there. In this way, the house can be understood as a single level loft with an extension for their children and guests below.